Wednesday, 24 December 2014

Hikmah Sebuah Kejadian..

Assalamualikum haiii korang...dah lama xbuat blog dah berhabuk...sampai blog dah macam2 hilang..nasib la...dah bz sgt cm nie la...biasa la dngan asgmnt lgi mcm2..aku tak ada la banyak cerita pun...but aku just nak kongsi la dengan korang semua pasal cerita aku yang x menarik untuk didegarkan ... klu crte kat orng pun aorng xkn nk dngr..mgkn mereka fikir apa yang aku crte xpntg pun..but aku ttp nk crte jgk..memandgkn diarng xnk dgr crte aku...aku tulis kat sini je la...

Sejak kebelakangan nie hujan xberhnti...but hari ni rabu bersamaan 24 december hujan telah berhnti tu la kuasa allah s.w.t ..walau bagaimanapun aku ttp sedih sbb kampung aku kat kuala kangsar banjir teruk..diarong lepaskan air empangan chenderoh...sbb klu tak lepaskan nnti pecah empang lagi ssh...aku nak blk kuala kangsar but xleh sbb mak aku msti xbg..tp aku rsau diaorg ada kat sana tp aku xad brsma merka..walupun air xla smpai kwsn umh aku..tp aku rsau la walupun aku nie sbnrnya aku nie xad la jauh mne pun just kat ipoh je...tp dah org xbg blk ...cm ne nk blk..kwn2 aku sme tgh rsau sbb bnjir...air makin naik...semoga diaorang blh hadapi ini sme dengan tenang...wlaupun aku xblh blk ...aku ttp akn doakan..supya dipermudahkan sgla urusan...

Hope korang pun tolong doakan ye...hope air xnaik lg...sbb aku xnk sejarah yang lama berulng lg..kite sme xleh nak jngka..mohon sme doakan ye yang terbaik bagi sme individu yang mngalami banjir skrg xksh la kat mane pun...hope mereka diberikan kekuatan oleh allah s.w.t...ammmiinnn...