Wednesday, 24 December 2014

Hikmah Sebuah Kejadian..

Assalamualikum haiii korang...dah lama xbuat blog dah berhabuk...sampai blog dah macam2 hilang..nasib la...dah bz sgt cm nie la...biasa la dngan asgmnt lgi mcm2..aku tak ada la banyak cerita pun...but aku just nak kongsi la dengan korang semua pasal cerita aku yang x menarik untuk didegarkan ... klu crte kat orng pun aorng xkn nk dngr..mgkn mereka fikir apa yang aku crte xpntg pun..but aku ttp nk crte jgk..memandgkn diarng xnk dgr crte aku...aku tulis kat sini je la...

Sejak kebelakangan nie hujan xberhnti...but hari ni rabu bersamaan 24 december hujan telah berhnti tu la kuasa allah s.w.t ..walau bagaimanapun aku ttp sedih sbb kampung aku kat kuala kangsar banjir teruk..diarong lepaskan air empangan chenderoh...sbb klu tak lepaskan nnti pecah empang lagi ssh...aku nak blk kuala kangsar but xleh sbb mak aku msti xbg..tp aku rsau diaorg ada kat sana tp aku xad brsma merka..walupun air xla smpai kwsn umh aku..tp aku rsau la walupun aku nie sbnrnya aku nie xad la jauh mne pun just kat ipoh je...tp dah org xbg blk ...cm ne nk blk..kwn2 aku sme tgh rsau sbb bnjir...air makin naik...semoga diaorang blh hadapi ini sme dengan tenang...wlaupun aku xblh blk ...aku ttp akn doakan..supya dipermudahkan sgla urusan...

Hope korang pun tolong doakan ye...hope air xnaik lg...sbb aku xnk sejarah yang lama berulng lg..kite sme xleh nak jngka..mohon sme doakan ye yang terbaik bagi sme individu yang mngalami banjir skrg xksh la kat mane pun...hope mereka diberikan kekuatan oleh allah s.w.t...ammmiinnn...

Sunday, 1 December 2013

kisah ku dengan sidia....

           assalamualaikum semua.....harap korang semua sht2 berlaka....ari ni ari ahad....esok dah mula kls...aaaaaaaaaa.....kejap betul masa berlalu kn....tetapi kite kne trma hakikat bahawa hari psti akan berlalu sama ada kite nk atau xnk..msa akan tetap berlalu..nie sbnrnya ad kne mgne dgn ap yg ku ingin crtekn...tu baru mukadimah....hahahahah....

           sebenarnya ceritanya macam nie...smlm tarikh 30/11/2013 bersamaan dengan hari sabtu ku keluar dengan (H)...kengan yg tdk akn ku lpe....tp disebab kan msa yg berjln...wktu itu telah lama berlalu...diri ini mula menyanyanginya sepenuh hati ini...ku berharap dia akan kekal bersama ku smpai bila2...sudh tiba msanya ku melupakan (A)...dan menyanyangi (H)....sepunuh jiwa raga ku...walaupun xsemudah itu untuk diri ini melupakannya....tp ku perlu tabah...dn terus mencintai (H) walau ap pun yg terjdi..

          semalam ku keluar dgn (H).....mula2 p tgok wayang tajuk crtenya cerita paling gangstr....boleh la tahan crtenya...waktu nk p tgok wayang tu hujan plk....memg mndi hjan....sbr je la...tp yg ku xblh byangkan...(H) snggp dtg ambk aku smta2 nk kuar dgn aku...walaupun hri tgh hjn....pengorbanan yg ku lihat bhwa dia bnr2 ikhlas dgn ku...ku hrp begitu lah....huhuhhu....tiap kli kita org kuar mesti hjn....hujan rahmat kn....kne la redo.....tp walaupun kne hjn best sgt...lps tgk wayang kite org p priend...jln2...bkn bli ap pun....pstu p mydin...untuk mkn...sbb aku dh lpar...hahahahaha...

          (H) xpernah merungut pun...walaupun sikit....dia trut kn je ap yg ku mahu...walaupun sbnrnya dia dhpnt...hahahhahahah...tp aku ajak dia p sana sni...tp dia tetap xmrgut...jhat kan aku...hahahahha...xad la....lps solat mghrib dia hntr aku blk...tp ap2 pun aku bhgia sngt smlm...hrp KEBAHAGIAN ini akn kekal smpai bila2....korang doakn ye.....smpai sni je untk ari nie...bye sume...slmt mlm.....salam...


HARAP KEKAL SAMPAI BILA-BILA....AMIN....



Wednesday, 27 November 2013

"kenangan yang tidak akan ku lupakan"

            Assalamualiakum semua.....sudah lama diri ini tidak menulis blog....rindu korang semua....huhuhuhuhu.....baru-baru nie...diri ini telah pergi ke satu kem..iaitu kem bersihkan pantai...kat pulau pangkor...macam-macam aktiviti kita org buat kat sna...kem nie anjuran kolej....best sgt.....ad 3 kolj yang menyertai kem nie....termask klu ku...

             Walaubagaimanapun,kem tersebut telah mewujudkan satu kenagan yang tidk akan diri ini lupakan....dan ujian yang paling besar untuk diri ini....sebab orang yg ku tidk ingin temui...diriku temui pada hari tersebut....langkah ku terhenti apabila org yg pertama yg ku lihat adalah (A)....sungguh tak kusangka org yg telah lama tidak ku jmpa....tak la lama mane ad la dlm 2 3 mingu xnmpk dia...ku temui pada hari tersebut......tp mlangnya nsb....dia telah memiliki seorg keksh....pada mula ku dgr dia telah mmpunyai keksh...ati ku sungguh terkilan....walaupun....diri ini telah merelakannya....namun hati....msh mennti dirinya adkah diri ini terlalu mementingkan diri....diri ini cuba untk buat yg terbaik...diri ini cuba jauhkan diri darinya..tp semakin dekat dgn dirinya....

            Tibanya diriku disana...bertapa indhnya hati ini...dpt bersmanya...ku cuba untk tidk pandg dirinya...tp diri ini langsung tidak kuat....tp ku cuba...kerana  ku sdr dia telah dimiliki dn diri ini juga telah dimiliki.....tp siapa lah diri ini.. untuk menipu diri ku sndri....seandainya dirinya mempunyai perasaan yg sma pada ku alagkah bahagianya...klau lah perjlnn ku ke p.pangkor tu adlh stu percutian bg kami berdua..alngkh bhgianya....tp itu sme hanya lah hayalan semata2...perkra yg tidk akn berlaku....

             Apabila tiba hari untk plg ke ipoh...diri ini mersakan satu perkara yg akn hilg dn xakn kmbli..iaitu (A).....tp ada stu bnda yg xblh hlg smpai bila2 iaitu...kngnku bersma dirinya di p.pngkor....tidk akn pernh ku lupakan...walaubagaimanapun,akan tetap ku doakan untuk dirimu walaupun dirinya tidk akan menjadi milikku.....hidup harus brani terima kenyataan kan....ok la sme.....smpai sini shja yg dpt ku tulis....salam...bertemu lgi nnti...






KENANGAN YANG TERINDAH.........KAMI BUDDYZZZ...